Tema
Tema

Renovering

Igennem årene har AlmenNets medlemmer arbejdet med renovering og formidling under renoveringssager i mange afskygninger. Vi har samlet det hele her.

Vi tager vare på vores eksisterende bygninger

Det er efterhånden udbredt viden, at nybyggeri er en af de største syndere i miljø- og klimakrisen. De mest bæredygtige kvadratmeter er dem, vi ikke bygger.

I den almene sektor rives boliger kun ned i helt ekstraordinære situationer. Vi har et ansvar for at få mest muligt ud af de kvadratmeter, vi allerede har.

Danskerne opholder sig i gennemsnit 80-90 procent af tiden indendørs, og heraf tilbringer vi typisk 13-16 timer i døgnet i vores bolig. Derfor har bygningers kvalitet stor betydning for vores livskvalitet - så hvordan tager vi bedst vare på vores eksisterende bygninger? Det emne har AlmenNets medlemmer taget emnet op i forskellige afskygninger henover årene.

På denne temaside har vi fremhævet de mest relevante projekter for dig, der skal i gang med en renoveringssag.

Renovering fra A - Z

Formålet med udviklingsprojektet Projektledelse af almene renoveringsprojekter er at klæde projektlederen på til lede et renoveringsprojekt fra de indledende faser til den endelige aflevering.

Vejledningen gennemgår en større renovering fra start til slut: Fra planlægning og inddragelse af beboerdemokratiet til aflevering og 5-årssyn er gennemført.

Læs mere om projektet her

Få beboerne med om bord

Vejledningen Den beboerdemokratiske proces er et arbejdsredskab til aktører involveret i udvikling og gennemførelse af renoveringsprojekter og fremtidssikring i et alment boligbyggeri.

Den præsenterer en række forslag og værktøjer til, hvordan beboerne kan inddrages i selve udviklingen af renoveringsforslaget og føle sig involverede i processen og resultatet. 

Læs mere om projektet her

Alt om genhusning

Vidste du, at vi også har en temaside specifikt om genhusning?


Igennem årene har AlmenNets medlemmer arbejdet med genhusning og formidling under renoveringssager i mange afskygninger. Vi har samlet det hele her:

Alt om genhusning

Kan renoveringer også forebygge ensomhed?

Med udviklingsprojektet Sociale renoveringer kan du få hjælp til at forebygge ensomhed, styrke mulighederne for sociale fællesskaber og dermed generelt skabe bedre rammer for det gode boligliv i afdelingen i løbet af renoveringen.

Du kan finde historier fra beboerne selv og eksempler fra almene afdelinger, hvor man har tænkt det sociale liv sammen med den fysiske renovering.

Læs mere om projektet her

Kan mit renoverings-projekt gøres mere bæredygtigt?

Udviklingsprojektet Udviklingsprojekt om CO2-besparelser i det almene byggeri indeholder hovedkonklusioner fra 13 boligorganisationer der har undersøgt, hvordan deres renoveringsprojekter kan udføres så bæredygtigt som muligt.

Herudover kan du finde præsentationen fra webinaret, som blev afholdt i forbindelse med projektet den 16. marts 2022.

Læs mere om projektet her

Vidste du...

at AlmenNets medlemmer gennem tiden har lavet mange flere projekter om renovering?

Du kan gå på videre opdagelse her:

Udviklingsprojekter