Helhedsplanlægningens vigtigste formål er, at boligorganisationen opnår overblik over den enkelte afdelings situation, og på baggrund heraf kan planlægge strategisk og fremtidssikre afdelingen.
Uddrag fra AlmenVejledningen
AlmenNet bygger på brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation indebærer, at boligorganisationerne selv tager ansvar for egen udvikling, læring og fornyelse
AlmenNet bygger på brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation indebærer, at boligorganisationerne selv tager ansvar for egen udvikling, læring og fornyelse
Et redskab til helhedsplanlægningen
Status
Afsluttet
Udgivelsesår
2013
Projektejer
Boligselskabet Fruehøjgaard
Samarbejdspartnere
Se alleStøttet af
Landsbyggefonden
Projektdeltagere
Se alleKontaktperson
Sara Terp Uhre
Udviklingskonsulent
stu@fruehojgaard.dk
76646607
Formålet med projekt Helhedsplanlægning og myndighedssamarbejde er at lave et redskab til helhedsplanlægningen, lige fra behovet for en renovering overvejes og frem til skema A er godkendt.
Projektleder Sara Terp Uhre fra Boligselskabet Fruehøjgaard har i 2013 været tovholder for en større revision af vejledningen med samme titel fra 2007.
”Der var behov for en brush up af vejledningen, dels for at være up to date med den nye ansøgningsprocedure i Landsbyggefonden og dels for at gøre værktøjerne mere overskuelige og strukturerede," fortæller Sara.
Vejledningen har opmærksomhed på helheden omkring en fremtidssikring, men har sit primære fokus på den fysiske renovering. Planlægningen af en helhedsrenovering gennemløber typisk fire faser:
Helhedsplanen er vejledningens vigtigste omdrejningspunkt og der gives konkrete forslag til hvorledes denne kan udarbejdes. Helhedsplanen kan have flere formål. Først og fremmest er den et værktøj for boligorganisationen til at opnå overblik over afdelingens situation, og til at planlægge strategisk. Desuden er helhedsplanen påkrævet, når der søges om renoveringsstøtte hos Landsbyggefonden.
Uddrag fra AlmenVejledningen
Procesoversigten i vejledningen viser sammenhængen med AlmenNets Vejledninger ”Fremtidsanalyse”, ”Helhedsplanlægning og myndighedssamarbejde” samt ”Beboerdemokratisk proces”.