Webinar: Ny værktøjsplatform om seniorbofællesskaber

Kom til webinar den 19. august og få nyttige værktøjer til at skabe et bredere udbud af seniorbofællesskaber i din boligorganisation.

Assets / Icons / calendar Created with Sketch.

19.08.2021

Assets / Icons / warning Created with Sketch. Assets / Icons / checkmark Created with Sketch.

Tilmelding lukket

Assets / Icons / mark Created with Sketch.

DKK 0,-

Assets / Icons / Ticket

Tilmeldingsfrist

18.08.2021

ID:

21-133

Målgruppe:

Ansatte

Type:

Webinar

Varighed:

09.00 - 10.00

AlmenNet

Kontakt sekretariatet

almennet@almennet.dk

33 76 20 71

Lancering af digital værktøjsplatform
Boligkontoret Danmark har med udviklingsprojektet ’Fremtidens seniorboformer og -fællesskaber’ lavet en landsdækkende undersøgelse af seniorernes efterspørgsel og har kigget eksisterende bofællesskaber over skulderen – både nye, gamle og nogle undervejs – med fokus på processerne, beboersammensætningerne og det fælles, udlejningen og kommunikationen.

På baggrund af det massive materiale fra observationerne og de kvalitative og kvantitative undersøgelser i projektet, har Boligkontoret Danmark i samarbejde med AlmenNet udarbejdet en digital værktøjsplatform med anbefalinger, best practices og inspirationseksempler til bedre at kunne imødekomme udfordringerne ved at skabe seniorboformer og -fællesskaber i den almene sektor.

På webinaret får du bl.a.:

  • En introduktion til en helt ny digital platform med nyttige værktøjer til at skabe gode bofællesskaber for seniorer
  • En indføring i seniorboformer og -fællesskaber som boligtype i den almene sektor
  • Gode råd til alt fra byggeri til beboerprocessen

 

Få værktøjer til at skabe gode bofællesskaber i jeres boligorganisation
Antallet af danskere over 60 år stiger disse år, og om 15 år er der 30 procent flere i denne aldersgruppe. Samtidigt er der stor efterspørgsel blandt seniorer på at flytte til en mere alderssvarende bolig, hvor omdrejningspunktet er fællesskab.

Udbud og efterspørgsel hænger dog ikke sammen. I dag er der 80.000 danskere, som gerne vil bo i seniorbofællesskab, men der er kun ca. 7.000 af denne type boliger til rådighed.

Men det er ikke nok blot at bygge nye seniorboliger og flere seniorbofællesskaber for at efterkomme den store efterspørgsel. Hvordan bringer vi vores eksisterende boligafdelinger mere i spil? Og hvordan sikrer boligorganisationerne fællesskaber, hvor der er plads til alle? Hvordan laver man den bedste og mest målrettede proces for de fællesskaber, som boligerne skal være centrum for – før, under og efter indflytning? Alt sammen med det formål at skabe et større og mere nuanceret udbud af seniorboformer- og fællesskaber til fremtidens mange seniorer. Det, og meget mere, kan du finde svar på på den nye digitale værktøjsplatform, der bliver lanceret d. 19. august.

BEMÆRK
Tag endelig dine kollegaer med, hvad enten de arbejder med byggeri, procesfacilitering, kommunikation eller udlejning. Vi har nemlig fokus på det helhedsorienterede samarbejde mellem disse faggrupper i skabelsen af almene seniorboformer- og fællesskaber.

Program
Velkomst v. Niklas Jarnit, AlmenNet

Seniorbofællesskaber i den almene sektor v. Solveig Råberg Tingey, BL

Introduktion til værktøjsplatformen v. Karina Lauridsen, Boligkontoret Danmark

Spørgsmål

Sted

Online - Ved din PC

Relaterede kurser og arrangementer