Vi demonstrerer, hvordan boligområder med forskellige virkemidler kan bidrage til en øget biodiversitet, og dermed spille en afgørende rolle for vilde planter og dyrs vilkår i Danmarks byer.”
Julie Jettesdatter Skoven, kundekonsulent i KAB
AlmenNet bygger på brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation indebærer, at boligorganisationerne selv tager ansvar for egen udvikling, læring og fornyelse
AlmenNet bygger på brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation indebærer, at boligorganisationerne selv tager ansvar for egen udvikling, læring og fornyelse
Sådan forandres udearealer – store som små – til spirende rum af rig og vildere natur.
Status
Afsluttet
Udgivelsesår
2022
Projektejer
KAB
Støttet af
Landsbyggefonden
Projektdeltagere
Se alleKontaktperson
Julie Skoven
Kundekonsulent i KAB
julsk@kab-bolig.dk
33631268
Naturen har det svært, og vi er midt i en biodiversitetskrise, som betyder, at der er mange plante- og dyrearter, der udryddes i et tempo, der aldrig har været højere.
Den gode nyhed er, at de almene boligorganisationer kan være med til at bevare naturens mangfoldighed og skabe levesteder for planter, svampe og dyr imellem boliger og bygninger.
Dette projekt er et bidrag til, hvordan de almene boligafdelinger konkret kan bidrage med at fremme biodiversiteten. Vi har samlet inspiration og forslag, der kan tilpasses lokalt til den enkelte afdelings ressourcer, størrelse, beliggenhed og mod.
Med en fælles indsats for øget biodiversitet er der også en god mulighed for at invitere alle med til omdannelsen i afdelingen, og dermed kan beboerne få endnu mere indflydelse på noget af det vigtigste i vores hverdag – vores bolig og vores boligområde.
Se eller gense webinaret, hvor Sara Berg giver en status på biodiversiteten i KAB's afdelinger.
Se webinaretJulie Jettesdatter Skoven, kundekonsulent i KAB
at artstabet sker mellem 100 til 1000 gange hurtigere end tidligere i menneskets historie?