Nogle ser deres boligområde som en isoleret ø. Men ladestandere er en del af de fleste byer allerede, så der er en generel infrastruktur, som man måske kan arbejde med i sit projekt.
Sune Juul Hansen, projektleder FAB
AlmenNet bygger på brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation indebærer, at boligorganisationerne selv tager ansvar for egen udvikling, læring og fornyelse
AlmenNet bygger på brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation indebærer, at boligorganisationerne selv tager ansvar for egen udvikling, læring og fornyelse
Træf bedre beslutninger vedr. el-ladestandere.
Status
Afsluttet
Udgivelsesår
2022
Projektejer
FAB
Samarbejdspartnere
Se alleStøttet af
Landsbyggefonden
Projektdeltagere
Se alleKontaktperson
Sune Peter Juul Hansen
Projektleder
suha@fabbo.dk
51756040
Dette projekt har til formål at tilbyde viden og værktøjer, som kan anvendes, når der skal indtænkes elbiler og ladeløsninger hos almene boligorganisationer og boligafdelinger.
Projektet baserer sig på erfaringer fra en lang række boligorganisationer på tværs af hele landet, samt offentlige og private organisationer, som beskæftiger sig med elbiler, ladestandere og ladeinfrastruktur.
Projektet udgør:
Almenhæftet 'Vejen til elbiler i den almene sektor' gennemgår processen fra A-Z og hjælper dig igennem beslutningsrækken, som skal til for at vælge den rette løsning til netop jeres organisation.
Den juridiske guide er udarbejdet i samarbejde med Poul Schmith/Kammeradvokaten med henblik på at give en grundlæggende indføring i de regler, muligheder og begrænsninger, som knytter sig til etablering af ladestandere i de almene boligorganisationer.
Plakaten "Vejen til elbiler i jeres boligafdeling" er udarbejdet for at give et overblik over de nødvendige trin, som boligafdelinger i samarbejde med deres boligorganisationer/administration skal igennem, så der kan udarbejdes et beslutningsgrundlag for etablering af ladepladser i boligafdelingen. Derudover kan den anvendes til at sikre en god kommunikation og beboervenlig information.
Spørgsmålene i spørgeskemaet er udviklet til at afdække beboernes behov, situation og kørselsmønstre i forhold til opladning af elbiler. Spørgeskemaet kan bruges, som det er, eller indholdet kan tilpasses jeres afdeling og situation.
Skema for ladetid er et værktøj udviklet til at betragte, vurdere og estimere behovet for opsætning af ladestik i boligafdelinger med fællesparkering. Brug det i en kombination med informationer om beboernes årlige kørsel, som f.eks. er indsamlet via en spørgeskemaundersøgelse.
Forslag og idéer til kravspecifikation (inspirationskatalog) er udarbejdet med henblik på at hjælpe boligorganisationen med at definere behov og krav til deres kommende ladeløsninger. Her finder du inspiration til krav til leverancens omfang, krav til ladestandere/ladebokse, krav til betaling, myndighedskrav, krav til placering og installation, krav til service og sikkerhedssystemer og ikke mindst krav til dokumentation.
Et tillægsnotat om udbudspligt ved anskaffelse af ladestandere i almene boligområder.
FABs koncept for ladeløsninger, som organisationen har anvendt på bagkant af udviklingsprojektet.
Se eller gense webinaret, hvor Sune Hansen fortæller, hvordan FAB arbejder med ladestandere i dag.
Se webinar
Sune Juul Hansen, projektleder FAB
at projektet er blevet til på baggrund af indspark og erfaringer fra over 50 almene boligorganisationer fra hele landet.