Digitale platforme såsom Facebook er et godt sted for beboerne at kommunikere med hinanden. Men det er også en god platform til at inddrage de unge i beslutninger om omdannelse og indretning af fællesarealer.
Uddrag fra rapporten
AlmenNet bygger på brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation indebærer, at boligorganisationerne selv tager ansvar for egen udvikling, læring og fornyelse
AlmenNet bygger på brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation indebærer, at boligorganisationerne selv tager ansvar for egen udvikling, læring og fornyelse
Moderne og inviterende fællesarealer i almene ungdomsboliger
Status
Afsluttet
Udgivelsesår
2016
Projektejer
KUBEN Management
Samarbejdspartnere
Kora - Det Nationale Institut for Kommuner og Regioners Analyse og Forskning
Støttet af
Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Projektdeltagere
Se alleKontaktperson
Anna Brandt Østerby
Konsulent
anbo@kubenman.dk
60296044
Der er et stigende behov for gode, sunde og billige ungdoms- og studieboliger i de større danske byer, hvor der er rift om ledige grunde til nybyggeri. Her står den eksisterende bygningsmasse som en mulighed, ikke mindst fordi der i mange byer er flere bygninger, der funktionstømmes og med fordel kan bevares og genbruges til nye formål.
Omdannelsen af den eksisterende bygningsmasse kan dog være et omfangsrigt og udfordrende arbejde, som kræver nytænkning og omfortolkning af bygningernes form og tidligere funktion. Ikke mindst fordi de unge i dag stiller krav om eget bad og køkken på værelset samtidig med, at de i høj grad efterspørger fællesskabet og muligheder for at være sammen med andre unge beboere på måder, der ligger ud over det traditionelle fælleskøkken.
Med afsæt i to omdannelsesprojekter, samt 12 inspirationscases, præsenterer projektet viden og erfaringer med opførelse og indretning af fællesarealer i forbindelse med omdannelse af eksisterende byggeri til ungdomsboliger. Som en del af rapporten er der desuden lavet inddragelsesforløb med nuværende og potentielle beboere i ungdomsboligomdannelsesprojekterne Sygeplejeskolen i Slagelse og Samuels Kirke på Nørrebro i København.
Projektet fokuserer på fire tematikker i omdannelsen af eksisterende bygninger til ungdomsboliger og den afsluttende rapport præsenterer erfaringer og viden herom:
Uddrag fra rapporten
At gennemgangen af de 12 cases og inddragelsen af unge i Samuels Kirke og Sygeplejeskolen har givet anledning til at formulere 10 spørgsmål og forslag til initiativer, der kan medvirke til at sikre opstarten af et godt ungdomsboligfællesskab. Dyk ned i de 10 spørgsmål i rapporten.