Netværksmøde hos Boligforeningen 3B

-- ARRANGEMENTET ER AFHOLDT -- 

Find slides, billeder og video fra dagen her

 

Kom med og oplev hvordan Urbanplanen skaber liv i København den 30. maj, når AlmenNet og Boligforeningen 3B holder netværksmøde med tema om MODERNE BYUDVIKLING.

Bemærk: Arrangementet er forbeholdt AlmenNets medlemmer og medarbejdere fra interesserede boligorganisationer.

Gå direkte til tilmelding

Boligforeningen 3B og AlmenNet inviterer til netværksmøde i Urbanplanen. Foruden oplæg fra 3B’s byggeafdeling, får vi besøg af Københavns Kommunes stadsarkitekt, Tina Saaby og projektchef i Realdania, Mette Margrethe Elf. Temaet for dagen er moderne byudvikling og på dagen vil vi både dykke ned i planerne for området, samt få mulighed for at besigtige to af de allerede færdige afdelinger i området.

--Sidste tilmeldingsfrist er fredag d. 25. kl. 12!--

DAGENS PROGRAM 
Kl. 09.30 – 10.00: Croissant & velkomst v/ AlmenNet og 3B
Kl. 10.00 – 10.30: Intro Urban v/ 3B
Kl. 10.30 – 11.45: Gåtur i området v/ 3B
Kl. 11.45 – 12.30: Moderne Byudvikling v/ Stadsarkitekt i Københavns Kommune, Tina Saaby

Kl. 12.30 – 13.00: Frokost

Kl. 13.00 – 13.30: Sociale renoveringer v/ Projektchef i Realdania, Mette Margrethe Elf
Kl. 13.30 – 14.00: Konkrete 3B projekteksempler i Urban: Sundholm Syd, Plejecenter Hørgården, Store/Lille Solvænget, Sundholmsvej v/ 3B
Kl. 14.00 – 15.00: Besigtigelse af forskellige boliger i nærområdet. Sundholm Syd (familieboliger, almenbolig+ konceptet), Plejecenter Hørgården (plejecenter) v/ 3B
Kl. 15.00 – 15.45: Diskussion & opsamling v/ 3B
Kl. 15.45 – 16.00: Tak for i dag

Urbanplanen
Dagens tema er moderne byudvikling med afsæt i Urbanplanen på Amager. Lige nu investerer Københavns Kommune og Boligforeningen 3B massivt i udviklingen af Urbanplanen, og der er igangsat projekter for i alt 2,1 mia. kr. Udviklingen skal løfte Urbanplanen med attraktive byrum og blandede almene boligtyper og ejerformer. Projekterne omhandler revitalisering af Remiseparken, udvikling af nyt privat bolig- og erhvervsområde i Urbanplanens sydlige del, klimasikring og ikke mindst opførelse af ca. 350 almene boliger.

Urbanplanen har navn efter Urban Hansen, der var borgmester i tiden omkring 1965-71, hvor boligområdet blev bygget. Byggeriet af Urbanplanen skulle løse de stigende problemer med mangel på ordentlige lejligheder til Københavns stigende befolkning. Boligområdet består af ca. 2.500 boliger med over 5.500 beboere.

Sociale renoveringer
På dagen kommer projektchef i Realdania, Mette Margrethe Elf, og fortæller om analysen ’Sociale renoveringer’. Analysen peger på, at en renovering med forholdsvis simple greb i højere grad kan forebygge ensomhed, og at der er yderligere muligheder for at tænke sociale elementer ind i en fysisk renovering. Herunder er der fysiske tiltag, som kan gøre det nemmere at bo, færdes og mødes i sit nærmiljø, også når man er gammel.

Tina Saaby
Tina Saaby har været stadsarkitekt i København siden 2010, hvor hun sidder som kommunens rådgiver i arkitektoniske spørgsmål i udviklingen af byens rum og bygninger, planer og strategier. Hun har tidligere været næstformand i Akademisk arkitektforening. Derudover er hun bl.a. ekstern censor på Københavns Universitet, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur og gæsteprofessor på Sheffield University i England. 

 

-- Tilmelding er nu lukket --

Fakta

Sted

Hørgårdens Aktivitetshus (A-huset), Amagerfælledvej 73, 2300 Københavns S

Priser

Gratis

Tidspunkt

Onsdag d. 30. maj, kl. 9:30 – 16:00

Kontakt