Byggeven - en hjælp til beboere i renoveringssager


Om projektet

AlmenHæftet 'Byggeven - en hjælp til beboere i en renoveringssag' er blevet til for at hjælpe beboervalgte og involverede i renovering af deres afdeling.

Det er ikke et krav, at beboerdemokrater skal kunne forstå teknisk fagsprog eller lægge budgetter, men hvis beboere ønsker at deltage aktivt i projektet, er det en fordel med en vejledning, der giver en fornemmelse af sagens gang.

AlmenHæftet er den første AlmenNet-publikation, som er direkte målrettet beboerdemokrater. Hæftet er lavet med afsæt i hjemmesiden byggeven.org, som er udviklet med støtte fra Trafik-, Bygge- og Boligministeriet (tidl. UIBM). Her kan man læse mere og hente forskellige skabeloner og værktøjer, der kan hjælpe en godt på vej.

Desuden henvises der i hæftet til hjemmesiden. Byggeven er udviklet i samarbejde med Lejerbo, hvor både medarbejdere og afdelingsbestyrelser har bidraget med deres erfaringer fra byggesager.Hent AlmenHæftet

Bestil AlmenHæftet

Hvor mange skal I bruge? Send en mail til almennet@almennet.dk med adresse og antal, så sender vi hæfterne til jer gratis, så længe lager haves.  

Hæftet skal ud hvor de gør mest gavn - i jeres afdelingsbestyreler! 

Læs Byggeven i AlmenNets app

Med app'en har du altid AlmenNets publikationer ved hånden i et læsevenligt, digitalt bladreformat, hvor du nemt kan skabe overblik over publikationerne og finde det, du leder efter via en brugervenlig søgefunktion.

Find vejledningen i AlmenNets app

Læs eller print som PDF

I den gule boks i højre side kan du hente publikationen som PDF.Hjemmesiden

Byggeven.org skaber overblik, og hjælper beboeren igennem byggesagens faser. Hjemmesiden indeholder alt dét, man som beboer skal vide, med vejledning, værktøjer og letforståelige forklaringer. Desuden indeholder siden et brugervenligt, elektronisk spørgeskema, som afdelingsbestyrelsen kan bruge til at tage temperaturen på beboernes ønsker og behov. 

I en byggesag skal beboervalgte lægfolk og professionelle fagfolk ofte samarbejde om vigtige beslutninger, langvarige forløb og holdbare løsninger, som tilgodeser mange interesser og perspektiver.

"Der er ingen grund til at skjule, at store renoveringssager ofte er meget lange og komplicerede processer. Vi møder ofte beboere, som tror, at vi bare skal løfte røret og ringe til en tømrer, der kan skifte vinduer og tag med videre. Men renoveringsprocesserne er jo ofte svære at håndtere, fordi de involverer mange forskellige interessenter med forskellige beføjelser til at bestemme over enkelte områder," siger udviklingskonsulent i Lejerbo, Jakob Bøjen.

Byggeven.org er støttet af Den Almene Forsøgspulje under Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (tidl. Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet)

“Vi har store forhåbninger til, at Byggeven kan hjælpe beboerne til at blive bedre klædt på, give information om byggeprocesser generelt og beboernes egen rolle.”
Jakob Bøjen, udviklingskonsulent, Lejerbo