NY TEMA-RAPPORT: Klimatilpasning

Hvordan vender man skybrud og stigende regnmasser til noget brugbart? AlmenNet sætter fokus på klimatilpasning i den nye TEMA-rapport!

Nyt projektkatalog giver viden og værktøjer

Mængden af regnvand i Danmark er vokset med 15% i de sidste 15 år, og vi oplever stadig flere og flere ekstreme vejrsituationer landet over. Men de store mængder vand behøves ikke kun at være til skade; med de rette værktøjer kan vandafledning faktisk være gavnligt for lokalområdet og være med til at skabe nye, kreative byrum og grønne arealer. 

Netop dette har AlmenNet i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sat fokus på under konferencen REGNVAND SKABER UDVIKLING. Med fødderne solidt plantet i de nye klimasikrede omgivelser i Kokkedal blev der diskuteret klima på både lokalt og internationalt plan. Dette kan du læse meget mere om her

Derfor har AlmenNet i den nye TEMA-rapport om klimatilpasning samlet et væld af eksempler på helt konkrete regnvandsprojekter i den almene sektor samt vejledninger og værktøjer til at bedre kunne klimasikre jeres boligområder.

Rapporten har karakter af et projektkatalog, og med den i hånden får I en genvej til viden og værktøjer, der kan hjælpe jer til at fordybe jer og løse centrale problemstillinger når det kommer til klimasikring.

Du kan downloade rapporten her eller rekvirere et fysisk eksemplar hos AlmenNets sekretariat ved at sende en mail til cgh@bl.dk

I øvrigt kan rapporten læses i AlmenNets app.

Video fra konferencen med AlmenNets formand, Rolf Andersson.

Video: Fagbladet Boligen

Energi, klima & miljø