Introduktionsvideo

I tiden efter besættelsen kombineres boligmangelen med en storslået vision: Man stræbte efter at skabe lige adgang til velfærd - i en åben og lys by.

Video om 1940’erne og 1950’ernes murede boligbyggeri

1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser udgør en vigtig epoke i historien om, hvordan velfærdssamfundet blev bygget. Det blev bygget med godt håndværk, gedigne materialer og visioner om fællesskab, og lagde grundstenene til den moderne forstad og velfærdssamfundets arkitektur.

I dag har mange af bebyggelserne brug for at blive energirenoveret og opdateret, så de lever op til nutidens boligmønstre og boligdrømme. Men renoverer man uden at tænke på helheden og de oprindelige kvaliteter, risikerer man at udvande denne tidstypiske arkitektur.

Derfor har Realdania sammen med Landsbyggefonden, Grundejernes Investeringsfond og Kulturstyrelsen søsat en kampagne, der sætter fokus på at sikre og videreføre kvaliteter i bebyggelserne.

Bestil gratis 

// Renoveringsguiden, der leverer viden om de kvaliteter og udfordringer, der knytter sig til 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser, og giver anbefalinger til, hvordan de kan fremtidssikres.  

// Kortlægningspublikationen, der giver et samlet overblik over periodens bygningsarv og bevaringsværdier og viser skønheden i de ofte oversete parkbebyggelser.

Læs mere 

“Disse bebyggelser er velfærds-samfundets kulturarv. Det er dansk arkitekturs arvesølv og en af de fineste perioder i dansk arkitektur”
Claus Bech-Danielsen, professor, Statens Byggeforskningsinstitut (SBi)