Netværksmøde i Delehusene

TEMA: Boligen som redskab til social mobilitet

Foto: Jørgen Jørgensen

Sæt kryds i kalenderen den 1. april hvor vi tager et smut til Frederiksberg for at se nærmere på den nyopførte afdeling Delehusene, der netop har vundet prisen for Årets Byggeri.

Studieboliger med indbygget integration, centralt på Frederiksberg for 2.859 kr. om måneden. Det er Delehusene – Frederiksberg Forenede Boligselskabers (FFB) nyeste boligafdeling og det første byggeri efter det såkaldte Venligbolig Plus koncept.

Frederiksberg Forenede Boligselskaber (v/KAB) har opført 41 nye ungdomsboliger, der er indrettet som deleboliger for flygtninge og studerende. Bebyggelsen, der er opført efter VenligboligPlus-konceptet, er døbt ’Delehusene’. De 41 ungdomsboliger vil huse 80 flygtninge og studerende. Hver bolig er en delebolig for to studerende eller to flygtninge. Derudover indgår de unge i buddy-grupper, hvor de forpligter sig til et engagement i og med hinanden.

Projektet er tænkt med et særligt integrationskoncept, hvor halvdelen af beboerne er unge studerende, som indgår i en buddy-ordning med de unge flygtninge, der flytter ind i den øvrige halvdel af boligerne. De studerende skal hjælpe deres naboer med at finde på plads i boligområdet og kommunen. Frederiksberg Kommunes Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsforvaltning støtter de unge flygtninge i at finde uddannelse eller arbejde. Der er etableret en følgegruppe for projektet med repr. fra naboejendommene i området. Bliv klogere på FFB og Frederiksberg Kommunes erfaringer so far.

Læs mere om Delehusene her

Læs også Arkitekturanmelder Nathan Romeros anmeldelse af Delehusene her

Om Delehusene
41 boliger for studerende og flygtninge på Roskildevej 54, Frederiksberg

Bygherre: Frederiksberg Forenede Boligselskaber
Byggeforretningsfører: KAB
Arkitekt: ONV Arkitekter, Vega Landskab, 2+1
Entreprenør: BM Byggeindustri
Ingeniør: Ølgaard Ingeniør

 

Dagens program præsenteres snart.

Fakta

Sted

Roskildevej 63, 1. sal, 2000 Frederiksberg

Priser

Gratis - Arrangementet er forbeholdt AlmenNets medlemmer og medarbejdere fra interesserede boligorganisationer.

Tidspunkt

den 1. april 2020, kl. 10.00 - 15.00

Tilmelding