Klimaændringerne medfører mere ekstremt vejr med skybrud og hede, højere grundvandsstand, stormflod fra havet og vandløb, som går over sine bredder. Det er forhold, som giver store problemer for mange af de eksisterende boligområder med fugt og oversvømmelse af kældre og tilbageløb af fortyndet spildevand ind i bygninger.
Dette er selvsagt utrygt og usundt for beboerne, men heldigvis kan problemerne ofte afhjælpes med lokal vandhåndtering, som samtidigt kan give merværdi for beboerne med grønne arealer med plads til rekreation, leg, læring og biodiversitet.
Over hele landet møder boligorganisationerne problemstillingen, og der synes at være et behov for at dele viden og erfaringer, og muligvis også skabe et større vidensgrundlag for arbejdet med klimatilpasning.
Derfor har AlmenNet i samarbejde med en række medlemmer taget initiativ til at opstarte et medlemsdrevet netværk, hvor vi kan dele og udvikle viden om klimatilpasning på tværs af den almene sektor. Dette netværksmøde er det første af en række, som deltagerne selv driver fremadrettet.
Disclaimer: Arrangementet er kun for AlmenNets medlemmer, og der er plads til 25 deltagere. Derfor anbefaler vi, at I højst tilmelder to deltagere pr organisation, og vi forbeholder os ret til at afvise deltagere, hvis I er flere.
Program
9.45 Ankomst. Netværk, kaffe og hapser
10.00 Velkomst, baggrund og rammesætning v. Bjørn Askholm, AlmenNet
10.05 Metode til kortlægning og prioritering af vandudfordringer i en almen boligorganisation v. Lotte Andersen, Civica
10.15 Præsentationsrunde
10.45 Løsningmuligheder til forskellige vandudfordringer
- Introduktion til Landsbyggefondens nye screeningsværksøj v. Laura Knudsen
- Generelle udfordringer med højtstående grundvand og håndtering af hverdagsregn og skybrud. v. Ulrik Hindsberger, Teknologisk Institut
- Tilbageløb af kloakvand ind i bygning. Skybrudsventilen som en CO2 venlig løsning samt mulighed for borgerinvolvering v. Cathrine Leth, Updrift Copenhagen
- Vand på terræn. Løsninger med permeabel belægning, bytræer, LAR bede, grønt tag o.lign. v. Jesper Kappendrup, Byggros
11.50 Frokost
12.30 Mulighed for nye udviklingsprojekter v. Bjørn Askholm, AlmenNet
12.45 Eksempel på et udviklingsprojekt, OpskaLAR v. Marina Bergen Jensen, KU
Hvordan regnvandshåndtering kan komme op i skala med prisbillige naturbaserede løsninger og den almene sektor som frontrunner.
13.15 Workshop og erfarinngsudveksling
13.45 Hvad så nu? Netværket fremadrettet
14.15 Afrunding, og tak for i dag!
Temadag om selektiv nedrivning, Kolding
Hør mere om de nye krav til selektiv nedrivning, der skal efterleves fra 1. juli 2025.
Konference om seniorers flyttemønstre
Få de vigtigste indsigter om barrierer, motivation og løsninger.
Konference om seniorers flyttemønstre
Få de vigtigste indsigter om barrierer, motivation og løsninger.