Hvad skal vi med lommeskove?
Der er for få grønne områder i byerne, og mange af dem er enten passive græsarealer eller monofunktionelle områder som fx boldbaner. Trækronedækket svinder ind, og storbyerne bliver varmere.
Mange grønne arealer i boligområderne en tænkt i en ”passiv” forvaltningstradition, der ikke indbyder til aktiv brug eller biodiversitet. Vores grønne arealer bidrager dermed hverken til naturdannelse eller et aktivt friluftsliv.
Det kan have en negativ effekt på sundheden, hvis der er for langt til attraktive og tilgængelige naturområder. Jo mere natur der er i byerne, og jo mere varieret den er, desto større er mulighederne for et rigt og varieret friluftsliv. Samtidig kan områder med rig natur og udfoldelsesmuligheder være med til at understøtte nye relationer i lokalområdet - både spontane og organiserede.
Projektets formål
Målet med projektet er at etablere 100 natur- og friluftslommer i almene boligområder. De skal være med til at forbedre livskvaliteten gennem involverende, aktiverende og oplevelsesrige grønne fællesskaber og et lokalt engagement.
Det kan fx ske via frivillige vedligeholdelsesgrupper, lokale vandre- og cykelgrupper laver ture, der udgår fra lommeskovene. Det kan være, at der laves aftaler med lokale biavlere om at sætte bistader op, eller bare spontane lokale beboeraktiviteter.
Udover lommeskove, skal der også kunne etableres aktivitetsstier eller naturkorridorer, som skal fremme lysten til at bevæge sig ud til nærliggende parker og naturområder.
Målgruppe
Workshoppen er målrettet ledere og medarbejdere, der har berøring med eller interesse i udvikling og drift af boligområdernes grønne fællesarealer. Heriblandt direktører, driftschefer og -medarbejdere, boligsociale medarbejdere og projektledere med interesse i at arbejde med fællesskaber, grøn omstilling eller nye tilgange til driften af udearealerne.
For at kunne deltage, skal du være ansat i en almen boligorganisation.
Workshoppen
På workshoppen kan du møde Friluftsrådet, som vil fortælle mere om baggrunden og de indledende idéer for projektet, Grønne Lommer.
Gennem workshopøvelser vil vi sammen arbejde med at udvikle, udfordre og kvalificere projektet. Der vil være god mulighed for at dele tanker, erfaringer og inspiration deltagerne imellem, ligesom der er mulighed for at tilkendegive interesse i at deltage i det videre forløb.
Når støvet har lagt sig: Lokal afledning af regnvand
Hør om resultaterne af projektet, og hvordan ØsterBO arbejder med LAR i dag.
AI i den almene sektor
Er kunstig intelligens sektorens nye værdiskaber?
Tryghed i kældre
Hvordan gør vi kældrene til et rart sted at være?