Netværksmøde hos Fællesbo

TEMA: Billige boliger

Find materiale fra dagen her

Kom med når AlmenNet og Fællesbo inviterer til netværksmøde i Herning den 9. oktober. På dagen kan du opleve den nyopførte afdeling Kastanievej, som er kendt for sin ekstraordinært billige totalhusleje. Temaet for dagen er billige boliger.

Bemærk: Arrangementet er forbeholdt AlmenNets medlemmer og adm. medarbejdere fra interesserede boligorganisationer.

Om netværksmødet

Da Fællesbo tilbage i december afholdte rejsegilde for deres nye afdeling i Sunds, Kastanievej, var det med en opsigtsvækkende udmelding – ”Danmarks billigste almene boliger skyder op i Sunds”.

14 år efter socialdemokraten Ritt Bjerregaard som overborgmester i København lancerede sin politiske vision om 5.000 nye boliger til maks 5.000 kr. om måneden, er FællesBo nu først i landet til at knække den billige bolig-nød. Afdelingen består af 26 innovative nye boliger på Kastanievej i Sunds. Her kan lejerne flytte ind i nybyggeri på 69,5 m2 til 5.100 kr. om måneden – et beløb, som blandt andet også dækker et normalt forbrug af vand, varme og el.

På dagen bliver vi præsenteret for Fællesbos nye koncept for billige boliger, besigtiger den nye afdeling i Sunds samt får indspark udefra omkring, hvordan vi kan bygge billigt i en høj kvalitet.

PROGRAM

9.30: Tjek ind og let morgenmad

 

10.00: Velkomst
v. Kaj Mortensen, direktør i Fællesbo

 

10.15: EU-tilskudsordning til energiprojekter
v. Birgitte Karnøe Frederiksen, souschef og EU-chefkonsulent i  Central Denmark EU Office

 

10.45 Pause

 

11.00 Hvordan Frederikshavn Boligforening fik kr. 11.5 millioner af den Europæiske Investeringsbank 
v. Kim Madsen, direktør i Frederikshavn Boligforening

 

11.30 Spørgsmål og drøftelse vedr. tilskudsordning og søgemuligheder

 

12.00: Frokost

 

12.45 Nyt fra AlmenNet & eftermiddagens program
v. Niklas Jarnit, konsulent i AlmenNet

 

13.00 Præsentation af Fællesbos koncept for billige boliger med afsæt i Kastanievej i Sunds
v. Jan Kjeldsen, projektchef i Fællesbo

 

13.30 Besigtigelse af Kastanievej

 

15.00: Tak for i dag

Om Kastanievej

Med fokus på landets laveste totalhusleje har FællesBo i samarbejde med Årstiderne Arkitekter udviklet en bolig, som producerer mere energi end den forbruger.

Boligerne er forsynet med solceller med en batteripakke, som kan lagre strøm. Derudover er boligerne ikke koblet på fjernvarmenettet. De opvarmes med el fra solenergien. For at holde på varmen er boligerne opbygget af en højisoleret klimaskærm og træ-alu-vinduer, der ligeledes er højisolerede. Både udvendigt og indvendigt er der brugt miljøvenlige byggematerialer, som kræver minimal vedligeholdelse, og som bidrager til et godt og sundt indeklima.

De første 26 boliger står klar til indflytning den 1. juni 2019. Boligerne er beliggende på Kastanievej 27 A – 37 F i Sunds. Der bliver opført følgende to boligtyper:

  • 112/118 m2 (4-rums og i to etager) – husleje 7.300 kr. pr. md. inkl. á conto forbrug
  • 70 m2 (2-rums) – husleje 5.100 kr. pr. md. inkl. á conto forbrug

Læs mere om de to boligtyper, priser og fakta her.

Om tilskudsordningen

I begyndelsen af december underskrev Frederikshavn Boligforening og Den Europæiske Investeringsbank en aftale om tilskud til teknisk assistance til energiprojekter. 

Det betyder, boligforeningen kan danne en særlig ”ELENA PROJEKT ORGANISATION”, der har som opgave at igangsætte, gennemføre og afslutte energiprojekter, udbyde projekterne i mindre og større opgaver samt indhente erfaringer med bedst mulig pris og praksis ved forbedringerne. Med projektet forventer boligforeningen at kunne gøre flere forsøg og udvikle materiale, systemer og metoder til forbedring af klima, miljø og besparelser på energi, herunder i større grad at bruge vedvarende energi. Læs mere her.

Dermed bliver Frederikshavn Boligforening den første almene boligorganisation, som modtager støtte via tilskudsordningen ELENA, der kun har givet midler til offentlige aktører førhen. Dermed er vejen banet for, at andre almene boligorganisationer kan søge støtte via ELENA. 

Tilmelding til dette arrangement er lukket

På dagen kan du blive klogere på tilskudsordningen, hvilke projekter som kan modtage støtte, og hvordan midlerne søges.

Fakta

Sted

Restaurant Søgaarden, Søgaardvej 1, 7451 Sunds

Priser

Gratis - Arrangementet er forbeholdt AlmenNets medlemmer og medarbejdere fra interesserede boligorganisationer.

Tidspunkt

Den 9. oktober, kl. 10.00 - 15.00