Netværksmøde hos Boligselskabet Sjælland

TEMA: Træbyggeri i den almene sektor

-- Arrangementet er afholdt --

Find materiale fra dagen her

Kom med når AlmenNet og Boligselskabet Sjælland inviterer til netværksmøde i Roskilde den 6. juni. På dagen kan du opleve det nye afdeling Skademosen, som er under opførsel og kommer til at bestå af 44 træboliger. Temaet for dagen er træbyggeri i den almene sektor.

Bemærk: Arrangementet er forbeholdt AlmenNets medlemmer og adm. medarbejdere fra interesserede boligorganisationer.

Dagens tema
Træ er et vigtigt råstof med mange gode egenskaber. Det er stærkt og fleksibelt, naturligt og smukt. Træ er et evigt fornybart materiale, det binder CO2 og er bæredygtigt, hvis det kommer fra skove i balance. Og i en verden med knaphed på ressourcer og stigende temperaturer bliver det stadig mere afgørende at tage højde for materialers fornybarhed og klimaftryk.

Det er efterhånden velkendt, at bæredygtigt træ har mange kvaliteter i miljømæssig sammenhæng, og at der er store fordele ved at bruge træ som alternativ og supplement til andre, mere klimabelastende materialer udvundet fra undergrunden. Det gælder ikke mindst i byggesektoren.

Også i den almene sektor er der fokus på bæredygtigt træbyggeri, hvor flere boligorganisationer enten har fået deres første træboligafdelinger eller har dem i pipelinen. På dagen skal vi bl.a. ud og se Boligselskabet Sjællands kommende træbyggeri Skademosen, høre om opførelsen af Alfabos nye boligafdelingen Fyrværkeriparken og ikke mindst blive klogere på, hvordan C.F. Møller Architects har modtaget kongelig hæder for deres arbejde med træbyggeri i Sverige.

Om Skademosen
Byggeriet opføres i Boligselskabet Sjællands byggekoncept Bolig-træ. Boligerne får energiklassen 2020 hvilket bl.a. betyder, at udgifter til energiforbrug minimeres. Der bliver lagt vægt på at anvende miljø- og allergivenlige materialer i byggeriet, ligesom materialer bliver valgt med henblik på at skabe lave drifts- og energiomkostninger.

Byggeriet bliver opført som to bebyggelser i to etager. Grundens skrånende terræn får indflydelse på bygningerne, således at hver bolig forskydes vertikalt i forhold til hinanden, og bygningernes tage kommer til at hælde i samme retning som terrænet.

PROGRAM

kl. 09.30 Morgenmad og netværk

 

kl. 10.00 Velkomst
v. Niklas Jarnit, AlmenNet 

 

kl. 10.15 Om Boligselskabet Sjælland
v. Per Bro, Boligselskabet Sjælland

 

kl. 10.45 Besigtigelse af Skademosen

 

kl. 12.15 Frokost og netværk

 

kl. 13.00 Træsektorens bidrag til samfundsøkonomien
v. Martin Kristian Brauer, partner i Højbjerre Brauer Schultz

 

I en ny rapport kortlægges træsektorens betydning for Danmarks økonomi. Bliv klogere på træsektorens bidrag til samfundsøkonomien.

 

kl. 13.30 Fyrværkeriparken i Seest
Georg Schmidt, Senior develepor i Alfabo

 

Lejerbos nye boliger på Kløvkær i Seest er resultatet af en konkurrence som Arkitektforeningen og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter udskrev i 2013 med det formål at sætte nye bæredygtige standarder for almene boliger. Lejerbo Kolding og Kolding Kommune blev udvalgt til at deltage i konkurrencen med grunden i Seest og tegnestuen Dissing+ Weitling vandt konkurrencen.

 

kl. 14.00 Kaffe og kage

 

kl. 14.15 Træbyggeri i C.F. Møller Architects
v. Lone Wiggers, partner i C.F. Møller Architects

 

C.F. Møller står bag flere bæredygtige og nyskabende byggeprojekter. Heriblandt det 32 meter høje træhus, Kajstaden i Västerås. Træ kan på flere parametre konkurrere med beton, både i forhold til bæreevne og brandsikkerhed, og fordi man med CLT kan bygge i højden. Og kan man bygge højhuse i træ, som oveni købet lagrer CO2, vil det i fremtiden blive en kæmpe forretning, lyder det i programmet. Bliv klogere på, hvordan C.F. Møller Architects arbejder mod en mere bæredygtig boligsektor.

 

kl. 15.00 Afrunding & Tak for i dag

 

Tilmelding er lukket

Fakta

Sted

Sjællandsvænget 1, 4000 Roskilde

Priser

Gratis - Arrangementet er forbeholdt AlmenNets medlemmer og medarbejdere fra interesserede boligorganisationer. Tilmeldingsfrist den 27. maj.

Tidspunkt

den 6. juni, kl. 09.30 - 15.00