Netværksmøde (2014) hos Bovia og SALUS

Oplev alment nybyggeri i Kolding bymidte med bygningsfløje i gammel og ny stil og vær med når vi i Aabenraa ser nærmere på en ny, flot administrationsbygning og en vellykket renovering af Sydjyllandsplanen

ARRANGEMENTET ER AFHOLDT -

Formiddag hos Bovia i Kolding:

Unikt nybyggeri i bymidten Bovia har for AAB Kolding bygget 24 familieboliger, som ligger i en af Koldings ældste gader. Alle lejligheder er lækre 4-rums fra 95 til 109 m2. Byggeriet er fra 2013 og energimærkningen er i klasse A og lever op til lavenergibyggeri 2015. Bygningen er opført af betonelementer med udvendig isolering og facadepuds. Taget er med røde tegl.  Arkitektonisk set er det særlige ved bygningen, at den består af en fløj i gammel stil og en anden fløj i moderne stil (se fotos ovenfor).

Få muligheden for at se dette helt specielle nybyggeri og hør mere om boligadministrationen Bovia, der administrerer og udlejer ca. 5.300 boliger i Kolding, Billund, Lunderskov og Vonsild.

Eftermiddag hos SALUS i Aabenraa:
Nyt centralkontor og vellykket renovering af Sydjyllandsplanen SALUS har opført nyt hovedsæde i umiddelbar nærhed af E45, således at transport og mulighed for at servicere de 7.500 boliger fra 6 medlemsorganisationer er blevet optimeret. Planlægningen af byggeriet er varetaget af et byggeudvalg, hvor både ledelse og medarbejdere har været repræsenteret. Det har været en meget spændende proces og det færdige byggeri fungerer helt efter hensigten. Byggeriet er nomineret til Arkitekturprisen i Aabenraa Kommune 2014.

Afdeling 15 består i dag af 12 bygningsafsnit, fordelt på Uglekær, Frueløkke og Hørgården. 4 bygningsafsnit er allerede renoveret og de resterende 8 bygningsafsnit påbegynder renovering og nedrenovering i sidste kvartal 2014 og tre år frem. Fem afsnit påtænkes renoveret i stil med de allerede renoverede bygningsafsnit, og der vil blive orienteret om den samlede plan for bydelen Høje Kolstrup, som også omhandler en plan for Infrastruktur forbedringer - for boligforeningens og kommunens arealer i bydelen.
Bonus: hvis vi har tid, skal vi også se renoveringen af afd. 1 (i Aabenraa Andelsboligforening), der er et godt eksempel på hvordan en bygning fra 1940erne, i respekt for oprindelig arkitektur, kan løftes frem til 2010erne. 

Dagens program
Kl. 10.00: Velkomst, kaffe og morgenbrød.

Kl. 10.10: Præsentation af Bovia v/direktør Per Nielsen.

Kl. 10.30: Introduktion til nybyggeri i Kolding v/byggeteknisk chef Niels Klausen.

Kl. 10.45: Besigtigelse af afd. 64, AAB Kolding.

Kl. 11.45: Bustransport til Aabenraa og præsentation af SALUS undervejs v/teknisk chef Bjarne Baun Madsen.

Kl. 12.20: Frokost i SALUS' nye centralkontor, Egevej 9 i Aabenraa.

Kl. 13.00: Besigtigelse af SALUS' centralkontor.

Kl. 13.30: Besigtigelse af renovering (Sydjyllandsplanen), afd. 15, Kolstrup Boligforening.

Kl. 14.25: Bustransport tilbage til Kolding/Bovia.

Kl. 15.00: Tak for i dag!

Fakta

Sted

Kolding og Aabenraa

Priser

Gratis for medlemmer

Tidspunkt

Klokken 10.00 - 15.00