Konference: Bæredygtighed gennem digitalisering

Kom med den 30. januar 2020 hvor AlmenNet i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Byggeskadefonden inviterer til stor konference i Eigtveds Pakhus i København. Konferencen er for alle - tilmeldingen er lukket.

Foto: AlmenNet

-- Arrangementet er afholdt, find materiale her -- 

Kom med når Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Byggeskadefonden og AlmenNet inviterer til konference om digitalisering og bæredygtighed i byggeriet torsdag den 30. januar 2020.

Vil du være med til, at skabe nogle grønnere boliger for fremtidens befolkning? Så er denne konference skabt til dig. Her er får du ny inspiration til dit arbejde med bæredygtigt byggeri, du bliver præsenteret for konkrete digitale værktøjer og du vil få mulighed for, at dele dine erfaringer med kollegaer i branchen.

Tilmeldingen til konferencen er lukket. 

PROGRAM

9.30: Tjek ind og let morgenmad

 

10.00: Velkomst
v. Nikolaj Sonne, moderator

 

10.15: På vej mod den digitale omstilling af byggeriet
v. Kaare Dybvad Bek, Boligminister (S)

 

10.45: Mulighederne med teknologien i byggebranchen
v. Rolf Büchmann-Slorup, direktør i HD Lab 

 

11.15 Pause

 

11.30 IKT der giver værdi
v.Morten Søegaard-Larsen, driftsdirektør i Byggeskadefonden & Katrine Fusager Rohde, Rohdmap

 

12.15: Frokost

 

13.00 Faglige spor. Vælg mellem:

 

Spor 1: Paneldebat: Er fremtidens bæredygtige byggeri intelligent?
I samarbejde med Energiforum Danmark
Med business Intelligence og IoT er det muligt at få visualiseringer af forbruget, nudge til godt indeklima og meget andet. IoT forventes i de kommende år at blive almindelig i danske bygninger, men hvilke data er relevante, hvordan bidrager de til klimavenlighed og er det overhovedet økonomisk rentabelt for de almene bygherrer og beboere?
#IoT #BuisnessIntellegence #energi #forsyning #data
v. Dorte Nørregaard Larsen, Energiforum Danmark (facilitator)
Panel:
Morten Skov, chefingeniør i Hofor
Poul Ebbesen, senior specialist i Rambøll
Henrik Lund Stærmose, direktør i Neogrid Technoligies
Nicolai Muhs, teamleder i Civica
Kim Gottschalk, salgschef i IC-meter
Lars Gissel, energichef i DAB

 

Spor 2: Bæredygtigt byggeri med ny digitaliseringsguide for byg- og driftsherrer
Ny guide giver gode råd og tjeklister til at stille digitale krav i udbuddet, så bæredygtigt byggeri kan opnås. Bliv klogere på, hvordan du kan stille krav til bl.a. totaløkonomi, ressourceforbrug og energiforbrug i dit næste udbud.
#IKT #BIM #udbud #kontrakter
v. Assistant director i Deloitte, Sara Asmussen & projektchef i AAB Aarhus, Morten Strunge

 

Spor 3: Skab bedre drift, bæredygtigt vedligehold og optimale tilstandsvurderinger
I en ny rapport fokuseres der på, hvordan man gennem øget digital bygningsdrift kan forlænge bygningers levetid og markant reducere miljøbelastningen.
#tilstandsvurderinger #vedligehold #FM
v. Poul Henrik Due, chefkonsulent i Leif Hansen Bygherrerådgivning

 

Spor 4: Nye værktøjer til vurdering af totalværdi og mærkning af indeklima
Via partnerskabet REBUS er der blevet udviklet to nye værktøjer til vurdering af hhv. Totalværdi og Indeklimakvalitet. Totalværdimetoden understøtter dine prioriteringer af renoveringstiltagene ved at værdisætte både kvantitative og kvalitative forbedringer i boligerne - også dem, der ikke normalt kan prissættes. IK-kompas vurderer indeklimaets kvalitet med samme bogstavskala fra A-G, som kendes fra energimærket. Værktøjerne lægger op til god dialog med beboerne i beslutningsprocessen omkring byggesager.
v. REBUS og AAU Build (Civil og SBi)

 

14.15 Pause

 

14.30 HSB - Living lab
v.Freja Bramsen, bæredygtigheds- og udviklingschef i HSB Living lab

 

15.15: Opsummering af dagen

 

15.30: Tak for i dag
Et glas og en snack

Vi har et ansvar

Byggeri udgør en stor andel af hele samfundets energi- og ressourceforbrug. Det er derfor en vigtig opgave at få nedbragt bygningers miljømæssige påvirkning, energiforbrug og ressourceforbrug. En mere bæredygtig tilgang til byggeri kan også nedbringe totalomkostningerne til et byggeri fra opførelse til nedrivning.

Bæredygtigt byggeri efterspørges i stigende omfang af både bygherrer og brugere, og en af nøglerne til fremtidens bæredygtige byggeri er digital. Digitale værktøjer og data kan understøtte, at det bliver lettere at bygge bæredygtigt, samt sikre en bæredygtig og energieffektiv drift.

Derfor inviterer AlmenNet, i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Byggeskadefonden, til en heldagskonference hvor vi dykker ned i fremtidens digitale potentialer for et bæredygtigt byggeri. Konferencen er åben for alle interesserede, men er målrettet ansatte i den almene boligsektor og andre fagfolk der arbejder med byggeri og digitalisering.

På konferencen kan du opleve...

Kaare Dybvad
Klimaet står højt på den politiske dagsorden. På AlmenNets konference vil der være mulighed for at høre om, og spørge ind til regeringens aktuelle arbejde med bæredygtigt byggeri, når vi får besøg af boligminister, Kaare Dybvad.


Foto: Kaare Dybvad

Nikolaj Sonne
Du kender garanteret Nikolaj fra DR programmet So ein Ding der løb af stablen mellem 2009 og 2018. Tidligere var han redaktør for gadgetmagasinet Gear og vandt prisen for nationens bedste web-tv tilbage i 2008.

Nikolaj Sonne er ekspert i teknologi, udvikling, databrug og overvågning. Han er én af Danmarks førende IT-eksperter med skarpe holdninger og kommentarer til teknologi, trends og udvikling. Nikolaj Sonne formår, som ingen anden, at formidle levende og underholdende indhold om kunstig intelligens, robotter, blockchain, bitcoins, droner, selvkørende biler og overvågning. Alle kan være med, uanset teknologisk indsigt. Og netop at sikre det sidste, bliver Nikolajs opgave på dagen, hvor han skal styre os sikkert igennem dagens program.


Foto: Nikolaj Sonne

Freja Bramsen
Hvordan vil du bo i 20 år? Hvordan vil dine børn og børnebørn leve deres liv, og hvordan vil deres hjem en dag se ud? Det er på tide at finde ud af det.

Det svenske almene boligselskab, HSB har taget et stort skridt ind i fremtiden med deres forsøgsprojekt, HSB Living Lab. HSB Living Lab er en verdensomspændende arena, hvor HSB, i tæt samarbejde med beboere og forskere, udvikler nye måder at opbygge og forme fremtidens liv. Bygningen, der ligger på Chalmers Universitet i Göteborg, er så meget mere end et hus, det er et levende laboratorium, hvor HSB nu kan undersøge beboernes livscyklus på en måde, vi aldrig har kunne før.
Bæredygtigheds- og udviklingschef for HSB Living Lab, Freja Bramsen vil gøre os klogere på, hvordan fremtidens boliger bør indrettes.

 

Tilmelding er lukket. 

 

Fakta

Sted

Eigtveds Pakhus, Strandgade 25G, 1401 København

Priser

Medlemmer af AlmenNet: 950,-
Øvrige: 1450,-

Tidspunkt

Den 30. januar 2020, kl. 10.00 - 15.30
Tilmeldingsfrist: 21. januar 2020