Synliggørelse af energiforbruget i almene boliger

Energiforbrug er i dag for de fleste beboere ”usynligt” i dagligdagen. Men hvad skal der til for at synliggøre energiforbruget? Og hvordan kan man gøre det, så det motiverer beboerne til en hensigtsmæssig energiadfærd? Disse spørgsmål giver besvarer denne AlmenVejledning. Få råd, idéer og værktøjer til, hvordan I på en innovativ måde kan sænke energiforbruget, igennem synliggørelse af forbruget.

Boligselskabet fsb, Kollegiet Solbakken. Foto: Carsten Andersen

AlmenVejledning: "Synliggørelse af energiforbruget i almene boliger"

 1. udgave, 2014

Vejledningen formidler resultaterne fra fire konkrete tests og giver et handlingsorienteret indblik i redskaber og metoder, der kan ”synliggøre det
usynlige energiforbrug”. De konkrete koncepter har alle haft til formål at tydeliggøre energiforbrug og besparelsespotentialer for den enkelte beboer – og løbende inspirere beboerne til besparelser.

Det handler om, at vi skal komme videre, så de eksisterende registreringer af forbrugstal ikke alene har til formål at give tal til slutafregningen, men også motiverer til at mindske energiforbruget.

Projektet er udarbejdet for AlmenNet af Energi og Miljø 

Publikationsbibliotek
Med AlmenNets publikationsbibliotek ved hånden har du let adgang til alle udgivne publikationer i et læsevenligt, digitalt bladreformat. Du kan nemt skabe dig overblik over publikationerne og finde det du leder efter via den brugervenlige søgefunktion.

Find vejledningen i AlmenNets e-pages her!

Download

PDF

E-pages

Energi, klima & miljø Effektiv drift Projektledelse & forandring