Imageskabende udearealer

Vejleåparken, Ishøj. Foto: Charlotte Skibsted Tegnestue

AlmenVejledning: "Imageskabende udearealer"

1. udgave 2015

Der er en stor signalværdi i, at boligafdelingen har flotte ankomstarealer. Sat på spidsen signalerer frodighed et overskud, hvorimod ensformige græsplæner, ukrudt og skrald signalerer lavstatus og manglende penge.

Attraktive fysiske rammer er således en af grundpillerne, når man skal fortælle ’den gode historie’ om sit boligområde. Med andre ord betaler alsidige og stimulerende udearealer sig - det giver gladere beboere og boliger, der er lettere at leje ud. Desværre bliver friarealerne alt for ofte stedmoderligt behandlet!

Denne AlmenNet publikation sætter boligafdelingernes udearealer på dagsorden, og den giver både beboerne og de ansatte konkrete tips og vejledning til at prioritere uderummene gennem faglig viden, planlægning og konkrete initiativer.

På projektets egen side kan du læse mere, samt hente artikler og planlægningsredskab

Publikationsbibliotek
Med AlmenNets publikationsbibliotek ved hånden har du let adgang til alle udgivne publikationer i et læsevenligt, digitalt bladreformat. Du kan nemt skabe dig overblik over publikationerne og finde det du leder efter via den brugervenlige søgefunktion.

Find vejledningen i AlmenNets e-pages her!

Download

PDF

E-pages

Fællesarealer & tryghed Beboerinddragelse Effektiv drift
Imageskabende udearealer

Vejledning med 6 artikler og et planlægningsværktøj