Arven fra 1950'erne

Det er vigtigt, at vi tænker os grundigt om når vi udfører de nødvendige ændringer i vores ældre bebyggelser.

DAB, Islevvænge i Rødovre. Foto: Krarup Hansen & co. Arkitekter MMA

AlmenVejledning: "Arven fra 1950'erne - den almene sektors bygningskultur"

1. udgave 2011

Hensigten med dette projekt er at gøre boligorganisationer, herunder beboere, teknikere og administration, opmærksomme på at vi alle har en forpligtigelse og et ansvar for at bevare og vise hensyn over for de bygningskulturelle og arkitektoniske kvaliteter som er i den almene sektors 50er byggerier.

Vi har over tiden simpelthen glemt respekten for de dygtige arkitekter og engagerede bygherrere som i sin tid fik ideerne og udviklede de smukke bygninger. Disse arkitektoniske kvaliteter bør vi genfinde i en form som er er i overensstemmelse med de krav der stilles til almene boliger i dag.

Størstedelen af den almene sektors bygningsmasse er fra 50erne og det er de bygninger vi mange steder nu renoverer eller energioptimerer. Derfor skal dette projekt ses som en inspiration til at hjælpe med at bevare den sjæl og ånd der er i byggerier fra 50erne således at vi kan vise de kommende generationer den bygningskulturelle historie der ligger i efterkrigstidens byggerier.

Udarbejdet for AlmenNet af Boliggården

App

Med app'en har du altid AlmenNets publikationer ved hånden i et læsevenligt, digitalt bladreformat, hvor du nemt kan skabe overblik over publikationerne og finde det du leder efter, via en brugervenlig søgefunktion.

Find vejledningen i AlmenNets app

Download

PDF
Arkitektur & bygningskultur
Arven fra 1950'erne

Det er vigtigt, at vi tænker os grundigt om når vi udfører de nødvendige ændringer i vores ældre bebyggelser.