Fiske-badeflydebro i Nørresundby

En ny multifunktionel flydebro skaber forbindelse mellem land og vand og inviterer alle byens borgere og foreninger til mange nye oplevelser i Nørresundby.

Fiske- og badeflydebro i Nørresundby Fakta

Fiske- og badeflydebro i Nørresundby

Den nye flydebro ved Lindholm Strandpark er tilgængelig for alle, og den skaber et overgangspunkt med mange nye aktivitetsmuligheder - året rundt.Broen fungerer som samlingspunkt for byens borgere og anvendes på mange måder både fra land og fra vand. Man kan fiske fra den og sole sig på den, når vejret tillader det, og man kan anløbe den fra vandsiden med både jolle, kano og kajak. Man kan også springe i vandet fra den - både om sommeren, når broen ligger ved Lindholm Strandpark, og om vinteren, når broen er placeret ved Lindholm Brygge, hvor vinterbadere kan benytte den som udspringssted.

Udover broens oprindeligt tiltænkte funktioner har der vist sig flere positive sideeffekter - fx ved borgeres og foreningers engagement og hjælpsomhed med bugsering/transport af broens flydeelement, når det skal i 'vinterhi' ved Lindholm Brygge. Projektmagerne har også allerede fået hjælp, når broen skal retur til sin 'sommerresidens'.

I tilknytning til flydebroens sommerplacering er der opført en blivende, let konstruktion, som er tilplantet med slyngplanter. Når planterne ad åre vokser til, vil de dække konstruktionen og danne et afskærmet læsted, som fx kan bruges til omklædning for broens brugere.
En multifunktionel flydebro for alle - året rundt.

Læstedet fungerer allerede i dag som en skulptur i landskabet, og med tiden vil det også udgøre et levende og grønt vartegn for flydebroen. Broen består af tre dele: et brofæste, som danner overgangen mellem land og vand; et flydende broelement og en flydende badeplatform. Alle delene er udført af vejrbestandigt træ, og der er anvendt tovværk til håndlister samt galvaniseret stål til værn og stiger, så broen fremstår i et maritimt udtryk. Læstedet er udført i rionet, der er bearbejdet til en cylindrisk lodret form, som er fastgjort i terrænet.

Der er fokus på sikkerheden, så der er opsat redningskranse og monteret en sikkerhedsstige med LED-lys på broen samt tre badestiger på platformen. Broen kan også benyttes af kørestolsbrugere.

Projektet er udtænkt og igangsat af tre driftige beboere fra afd. 44 i Nørresundby Boligselskab, og selve projektet er planlagt og gennemført i et samarbejde mellem de tre beboere, boligselskabet samt NBC Marine og Aalborg Universitet.


Fakta

Status

Afsluttet

Kontakt

Keld Poulsen

Mail:

keld@keldp.dk

Projektdeltagere

Aalborg Kommune, Aalborg Havn og Brygge Bådelaug samt Aalborg Universitet afd. for arkitektur og design m.fl.


Fællesarealer & tryghed Beboerinddragelse