Få en praktikant og opdag boligområdernes blinde vinkler

Den 4. oktober kan boligselskaber på et webinar få opklaret, hvilken værdi en arkitektstuderende kan skabe for både arbejdspladsen, beboerne og boligområderne i et praktikforløb.

Mette Mogensen, by- og boligudviklingschef i domea.dk har gennem tre år haft et samarbejde med det Kgl. Akademi og er ikke i tvivl om, at praktikanter med arkitektfaglig baggrund kan være en stor gevinst for boligselskaberne.

”Arkitektstuderende er i stand til at analysere og lave kvalitative interviews med beboere. På den måde kan de skabe en dybere forståelse for et områdes udfordringer og muligheder, som er baseret på beboernes ønsker og drømme om stedet.

Selvom boligselskabet gerne vil have den indsigt, er der sjældent tid til det store feltarbejde i en travl hverdag, fortæller Mette Mogensen.

”Studerende i praktik kan blive nøglen til at få den her forståelse, for de lærer meget mere og andet end at tegne huse. De får nogle redskaber og kompetencer til at analysere et sted. I domea.dk har vi haft en landskabsarkitekt studerende i praktik, og hun kunne bringe spotlys på nogle af de forhold, der eller bliver ved med at være lidt blinde, og som vi gerne ville vide meget mere om”, siger hun.

En ”selvkørende” praktikant
Men hvordan passer en praktikant så ind på et travlt kontor, hvor møder og deadlines klistrer en til kontorstolen? Den bekymring havde Mette Mogensen selv, da domea.dk skulle have praktikant.

”Min største barriere var, om jeg kom til at bruge enormt meget tid på at underholde nogen, der lavede noget, som jeg ikke kunne bruge til noget. Og så var jeg bekymret for, om det var muligt for mig at stille opgaver, den studerende syntes var interessant”, siger hun.

Her er meningen med praktikordningen, at boligselskabet kan støtte sig op ad Det Kgl. Akademi for at sammensætte det rette praktikforløb med et program, den studerende kan kaste sig over og hurtigt blive selvkørende med egne studier i boligområderne.

Win-win for både boligselskab og studerende
Det har, ifølge Mette Mogensen, i flere år været svært for den almene sektor som branche at rekruttere arkitekter, men det kan det nye samarbejde med arkitektskolen forhåbentlig gøre op med.

”Ved at tage arkitektstuderende i praktik i deres dannelsesperiode, håber jeg, at de får øjnene op for de almene boligorganisationer som arbejdsplads, og at de kan se, hvor stor mulighed man har for at påvirke det byggede miljø. Det er virkelig en berigende en branche at være i, siger hun.”

Er du blevet nysgerrig på at få et arkitektstuderende i praktik efter at have læst denne artikel. Så tilmeld dig webinaret den 4. oktober kl. 9-10.

Webinaret er en del af udviklingsprojektet ”Arkitektstuderende i Gadehavegård”.

“Ved at tage arkitektstuderende i praktik i deres dannelsesperiode, håber jeg, at de får øjnene op for de almene boligorganisationer som arbejdsplads, og at de kan se, hvor stor mulighed man har for at påvirke det byggede miljø.”
Mette Mogensen, by- og boligudviklingschef i domea.dk