Aktive stueetager

Vi mangler en praktisk vejledning, som kan hjælpe flere aktører i den almene sektor med at komme i gang med at udvikle mere spændende, imødekommende og aktive stueetager. Nyt udviklingsprojekt vil udarbejde inspiration og vejledning til almene boligorganisationer.

Aktive stueetager

Hvordan kan de almene boligorganisationer være med til at udvikle mere imødekommende og aktive stueetager i boligområderne? Og kender du måske til en god historie om, hvor man har turde at tænke ud af boksen for at skabe liv i et boligområde? Så vil vi gerne høre fra dig!

AlmenNet og KAB er i gang med at udvikle en værktøjskasse med fem trin-for-trin vejledninger til, hvordan man kan skabe liv i garderne med erhvervs- og fælleslokaler i stueetagen.

De fleste af os kender til den kedelige passage langs en uinspirerende boligblok med lukkede facader og trist, måske ligefrem utryg, stemning. Aflukkede og tomme stuer er med til at understøtte negative fortællinger om et dødt og utrygt boligområde, som flere steder kæmper med.

På den anden side frembringer gader med udadvendte funktioner i folks øjenhøjde unikke fortællinger om et lokalområde. Stueetager, der inviterer til gode og spændende oplevelser og fungerer som gadens samlingspunkt, har en positiv indflydelse på beboernes tryghed, trivsel og tilknytning til et boligområde, og øger om livskvaliteten.

Vi mangler en praktisk vejledning, som kan hjælpe flere aktører i den almene sektor med at komme i gang med at udvikle mere spændende, imødekommende og aktive stueetager. Heldigvis har mange boligorganisationer, -afdelinger og -udviklere allerede taget teten i egen hånd og udforsket, hvilke muligheder der er for at skabe liv i gaderne med alternativt brug af erhvervs- og fælleslokaler.

Udviklingsprojektet ’Aktive Stueetager’ skal samle denne viden og undersøge eksisterende løsninger og finde ud af, hvordan og under hvilke forudsætninger løsningerne kan omsættes til konkrete vejledninger, andre kan tage fat i.

Kender du gode eksempler på aktive stueetager?

Vi leder fortsat efter flere gode eksempler. Kender du til et projekt, så send et gerne et praj til projektleder på mailen elsv@kab-bolig.dk.

Eller send et svar via denne formular

Gå til projektsiden her

Kender du Danmarks bedste renovering?

Der er nu åbnet op for nomineringer til RENOVER-prisen 2020!

Aktive Stueetager

Igangværende udviklingsprojekt