Materiale fra Årsseminar 2019

Her får du referat af repræsentantskabsmødet samt materiale og fotos fra dagen.

Bakkehusene, Boligforeningen Ringgaarden
Bakkehusene, Ringgaarden
Bakkehusene, Ringgaarden
Bakkehusene, Ringgaarden
Lisbjerg Bakke, AL2bolig
Lisbjerg Bakke, AL2bolig
Lisbjerg Bakke, AL2bolig
Bakkehusene, Ringgaarden
Bakkehusene, Ringgaarden

Tusinde tak for en inspirerende dag med oplæg og en spændende besigtigelser!

Her på siden finder du billeder og præsentationerne fra dagen, samt referatet fra AlmenNets ordinære repræsentantskabsmøde 2019. Vi vil gerne give en særlig tak til Boligforeningen Ringgården & AL2bolig for den spændende besigtigelse af hhv. Bakkehusene & Lisbjerg Bakke

AlmenNets repræsentantskabsmøde:

Årsseminar

Udvikling af Lisbjerg
v/Bente Lykke Sørensen, arealudviklingschef i Aarhus Kommune

Besigtigelse af Lisbjerg Bakke og Bakkehusene
v/AL2bolig & Boligforeningen Ringgården

Bakkehusene

Bakkehusene ligger på toppen af Lisbjerg Bakke med en vidunderlig udsigt ned over Egådalen og ind mod Aarhus. Bakkehusene er den første bebyggelse i det, der engang i fremtiden skal blive til en ny by med ca. 25.000 indbyggere. Boligerne er lavenergiboliger i 2020 standard, og husenes materialer er testet i forhold til deres genbrugelighed efter principperne i vugge-til-vugge-tænkningen. Desuden arbejdes der med LAR-løsninger, dvs. at al regnvand nedsives på grunden eller ledes i åbne render til småsøer længere nede ad bakken.​​

Se tegning og fakta om bebyggelsen her

Læs mere om Bakkehusene i Aarhus Stifttidende

Lisbjerg Bakke

I påsken 2018 kunne de første beboere flytte ind i de helt unikke boliger på Lisbjerg Bakke. Med en blanding af gamle byggetraditioner og moderne konstruktion sigter de prisvindende træhuse på Lisbjerg Bakke mod en bæredygtig fremtid.

Boligerne på Lisbjerg Bakke er skabt ud fra et bæredygtigt perspektiv og konstrueret og designet i holdbare materialer. Byggematerialerne er valgt med omhu, så de kan genanvendes i fremtiden. Den gode loftshøjde samt brugen af ubehandlet træ, sikrer et godt indeklima i boligerne. Valget af bæredygtige materialer giver reducerede udgifter til vedligeholdelse, herved skabes der flere ressourcer til gavn for beboerne. Boligerne på Jess Ingerslevs Gade er DGNB-certificeret. Byggeriet blev i 2014 kåret som Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Læse mere om Lisbjerg Bakke i AlmenNets inspirationskatalog her

Læs artikel om byggeriet i Jyske vestkysten her

Udviklingsseminar del 2, den 17. januar 2020

Interesserer du dig for bæredygtighed træbyggeri, så kom med på AlmenNets udviklingsseminar hvor vi skal kvalificere de kommende udviklingsprojekter i AlmenNet.

Læs mere og tilmeld dig her

De tre temaer 

Træbyggeri – i byg og drift

Træ er et vigtigt råstof med mange gode egenskaber. Det er stærkt og fleksibelt, naturligt og smukt. Træ er et evigt fornybart materiale, det binder CO2 og er bæredygtigt, hvis det kommer fra skove i balance. Det er efterhånden velkendt, at bæredygtigt træ har mange kvaliteter i miljømæssig sammenhæng, og at der er store fordele ved at bruge træ som alternativ og supplement til andre, mere klimabelastende materialer udvundet fra undergrunden.

Genanvendelse af byggematerialer

De første cirkulære projekter i den almene sektor har allerede set dagens lys, men det er kun begyndelsen. De innovative, de internationale og de markedsledende byggevirksomheder forventer en høj andel af genanvendte materialer i fremtiden. Vi kan forvente at bruge en stor andel genanvendte materialer, at tænke i genanvendelse i forbindelse med design af nye produkter, komponenter eller bygninger, at anvende værktøjer til at få dokumentation for kvaliteten af genanvendte materialer, eller at tænke drift og vedligehold på en helt ny og cirkulær måde.

Bæredygtighed i et driftsperspektiv

Den almene boligsektor har fokus på at skabe størst mulig værdi for huslejekronerne, men samtidig – som følge af sit sociale formål – en overordnet strategi om at holde et så lavt huslejeniveau som muligt. De seneste år har branchen haft et fælles fokus på effektiviseringer i driften og det har givet anledning til, at genoverveje måden vi drifter vores boligafdelinger. Med over 17 mia. kr. i årlige driftsudgifter, er her et kæmpe aktiv i den almene sektor, som stadig kan gøres grønnere og smartere til gavn for alle.

Læs mere og tilmeld dig her