Sociale Renoveringer i Tjørneparken

Tjørneparken i Rødovre er et af 4 pilotprojekter de har fået særlig støtte til at arbejde med 'Sociale Renoveringer', som skal hjælpe med at skabe flere spontane møder imellem beboerne i dagligdagen.

Foto: Claus Bech

Tjørneparken går til kamp mod ensomheden

Udvalgte boligområder skal gøre erfaringer med, hvilken forskel det gør for beboernes livskvalitet, når nedbringelse af ensomhed er tænkt ind i renoveringen af boligområder fra start – også kaldet sociale renoveringer. 

Af Samina Usman, Fagbladet Boligen

”Prøv at se her. Det her område gør in­genting for at få beboerne til at mødes og tale sammen,” siger formand Jørgen Knudsen, og peger på et stort græsplæne-areal, der står ubenyttet hen. Vi er i Tjørneparken i Islev hos Lejerbo.

Tjørneparken er sammen med tre andre boligafdelinger blevet udvalgt til et pilotprojekt for at afprøve konceptet med sociale renoveringer, som er et samarbejde imellem BL – Danmarks Almene Boliger, Landsbyggefonden og Realdania. Pilotprojektet skal afdække, hvilken forskel det gør for beboernes livskvalitet, når nedbringelse af ensomhed er tænkt ind i renoveringen af almene boligområder fra start. 

Læs hele artiklen på socialerenoveringer.dk

Om kampagnen

AlmenNet formidler kampagnen om Sociale Renoveringer i samarbejde med Realdania, Landsbyggefonden og BL, som i partnerskab har udvalgt 4 pilotprojekter der skal arbejde målrettet men analysen, "Hvordan skaber vi sociale renoveringer der forebygger ensomhed" (download i højre side). På den måde får de mulighed for at tilføre en ekstra, social bundlinje i forbindelse med deres igangværende renoveringssager. Vi vil følge projekterne og dele erfaringerne fra deres proces på kampagne websitet: www.socialerenoveringer.dk 

De fire pilotprojekter

Vojens
Boligselskabet af 1943
Antal boliger: 104
Byggeår: 1958-1961-1967
Samlet budget for renovering: 125,4 mio. kr.

Læs mere om projektet her

Rødovre
Lejerbo, Tjørneparken afd. 056
Antal boliger: 198 + fælleshus
Byggeår: 1957.1959
Samlet budget for renovering: 345 mio. kr.

Læs mere om projektet her

Aarhus
Østjysk Bolig, afdeling 6 Bispehaven
Antal boliger: 870
Byggeår: 1969-1973
Samlet budget for renovering: 250 mio.kr.

Læs mere om projektet her

Kalundborg
FOB Kalundborg
Antal boliger: 432
Byggeår: 1939- 1975
Samlet budget for renovering: 183 mio.kr.

Læs mere om projektet her

Sociale renoveringer Fællesarealer & tryghed Beboerinddragelse