Til kamp mod skimmelsvamp med lille plastickort

Boligselskabet AKB, København lancerer et lille plastickort, som gør det nemt for beboerne at teste deres indeklima

En lille hvid firkant af plastic på størrelse med et dankort. Sådan ser det nyeste våben i kampen for et godt indeklima ud. Kortet kan måle luftfugtighed og temperatur og skal hjælpe beboere i AKB, København med at skabe et godt indeklima, så den uvelkomne skimmelsvamp og andre problemer som fx fugt ikke flytter ind. Indeklimakortet er udviklet af AKB, København med inspiration fra Tyskland.

”Vi har en politik om, at vi ikke accepterer skimmelsvamp – det giver lugtgener og kan være stærkt generende for beboere med allergi. Og så kan skimmel være et tegn på kulde- eller fugtskader på bygningerne. Indeklimakortet kan forhåbentlig minde folk om, hvor vigtigt det er at lufte ud og have den rette rumtemperatur, så man undgår skimmelsvamp,” siger Torben Trampe, teknisk chef i KAB – det selskab, der administrerer AKB, Københavns boliger.

Let at bruge

Høj luftfugtighed og for høje eller lave temperaturer er guf for skimmelsvampe, men med simple farvekoder viser indeklimakortet, når det er tid til at åbne et vindue eller skrue lidt ned for radiatoren. Kortet er nemt at bruge og kan flyttes, så man let kan tjekke indeklimaet over alt i boligen.

I AKB, Københavns afdeling Oldermandsgården i Københavns nordvestkvarter har Tieni Rye Jacobsen forhåndstestet kortet.

”Det er fint, at kortet kan tages med fra rum til rum. Hos mig viser det, at indeklimaet er godt. Vores boliger er indrettet med gode muligheder for at lufte ud, men ikke alle er lige gode til at huske det, og nogle mangler også viden om indeklima. På den måde er kortet fint at have liggende som en husker,” siger Tieni Rye Jacobsen, som er formand for boligafdelingen.

Omdeles til 9.000 beboere

Snart får andre beboere også mulighed for at bruge indeklimakortet. I løbet af de kommende måneder omdeles kortet gratis til alle husstande i AKB, København.

Vil du vide mere om indeklimakortet?

Kontakt konsulent i AKB, København Christina Lundbye på
clu@kab-bolig.dk eller 33 63 11 01.

“Vores boliger er indrettet med gode muligheder for at lufte ud, men ikke alle er lige gode til at huske det, og nogle mangler også viden om indeklima. ”
Tieni Rye Jacobsen, afdelingsformand i Oldermandsgården, AKB
Energi, klima & miljø