Konkurrence: Udkantsdanmark på Almene Boligdage 2014

Almene boliger i Udkantsdanmark – hvordan kan vi udfolde potentialerne? Deltag i konkurrencen om de bedste bud. Vinderprojekterne præsenteres på Almene Boligdage i Bella Center 2014

On the edge

Med en ny idékonkurrence på den åbne innovationsplatform Innosite lægger Rambøll sammen med Dansk Arkitektur Center og den almene administrationsorganisation Lejerbo nu op til at udforske potentialet i almene boliger – særligt i områder langt fra de større byer, der ofte går under navnet 'udkantsdanmark'.

Målet er at udfordre debatten om de almene boliger, så der bliver fokuseret mere på potentialet end problemerne.

Debataften på Almene Boligdage 2014

Konkurrencen har fået titlen 'On the Edge', og det centrale spørgsmål lyder ganske enkelt: "Hvordan kan almene boliger skabe gode rammer for hverdagsliv i Udkants-Danmark?". Det bedste forslag præmieres med 16.000 kr.

Konkurrencen vil blive fulgt op med en åben debataften om potentialet i de almene boliger i Udkants-Danmark. Vinderen offentliggøres både på Innosite.dk og konferencen 'Almene Boligdage 2014', der løber af stabelen den 5. - 6. september i Bella Center.

Læs mere på Innosite.dk og deltag i konkurrencen

Opgaven

Forklar – i ord eller billeder – hvordan almene boligers potentialer i Udkantsdanmark kan højnes. Et løsningsforslag kan bl.a. besvare, hvordan almene boliger i Udkantsdanmark kan:

  • Tilbyde særlige/unikke boligkvaliteter
  • Favne fremtidige ønsker og krav
  • Skabe rum for både individualitet og fællesskabUdvikle eksisterende fysiske rammer

Idéen kan uploades direkte på Innosite.dk, hvor man også kan oprette sig som en gruppe.

Juryen bedømmer de indsendte idéer på parametrene: Innovativt, tankevækkende, socialt bæredygtigt, udfordrende og kreativt

Læs mere på Innosite.dk og deltag i konkurrencen

Konkurrenceejerne er Rambøll og Lejerbo.

“Hvordan kan almene boliger skabe gode rammer for hverdagsliv i Udkants-Danmark?”
Beboerinddragelse Arkitektur & bygningskultur Energi, klima & miljø