Kortlægningspublikation fra kampagnen for 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser giver et samlet overblik over periodens bygningsarv og bevaringsværdier. Og den viser skønheden i de ofte oversete parkbebyggelser.
Om kortlægningspublikationen
1940’erne og 1950’erne repræsenterer en unik arkitektonisk og kulturhistorisk epoke i dansk velfærdshistorie. Perioden er særlig på grund af boligbebyggelsers arkitektoniske kvaliteter, som stadig gør dem attraktive at bo i.
Men også kvantitativt har 1940’erne og 1950’erne sat sine tydelige spor i den moderne forstad: Hele 13 mio. kvadratmeter murede boligbebyggelser blev opført i løbet af de to årtier, og den dag i dag udgør periodens etagebyggeri 6,6 procent af den samlede danske boligmasse.
Kortlægningspublikationen formidler 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelsers bygningsarv og bevaringsværdier. Den omfatter en større geografisk kortlægning og præsentation af 10 toneangivende bebyggelser fra perioden. Udvælgelsen af de toneangivende bebyggelser er foretaget af en bedømmelseskomité bestående af:
Derudover omfatter publikationen artikler af Arne Høi, kontorchef i Kulturstyrelsen og fhv. leder af Center for Bygningsbevaring, professor Ellen Braae og post.doc. Svava Riesto, Københavns Universitet, foruden en uddybende analyse af boligmassen foretaget af Dansk Bygningsarv.
Kortlægningspublikationen fra kampagnen for 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser omfatter:
Uddybende artikler af en række af feltets fremmeste eksperter indgår også. Bidrag fra kontorchef i Kulturstyrelsen og fhv. leder af Center for Bygningsbevaring, Arne Høi, professor Ellen Braae og post.doc Svava Riesto fra Københavns Universitet.
Bestil den gratis kortlægningspublikation
Kortlægningspublikationen skal ses i sammenhæng med kampagnens renoveringsguide, men den kan også læses alene. Publikationen er gratis og kan bestilles ved henvendelse til info@bygningsarv.dk.
NB: Portoen betales af modtageren
“Kortlægningspublikationen fra kampagnen samler viden om periodens bygningsarv og bevaringsværdier”